Blackjack

American Blackjack

În 2014, Pragmatic Play a realizat o versiune a popularului joc de cărți, întâlnit în toate cazinourile din lume – American BlackJack. Cu o grafică proaspătă, animații bine puse la punct și multe funcții avansate, această versiune este printre cele mai jucate în cazinourile online. Câte mâini simultane poți juca? Care sunt câștigurile potențiale? Vei găsi toate răspunsurile la aceste întrebări în recenzia de mai jos, alături de câteva ponturi și strategii generale de joc.

Caracteristici American Blackjack

Jocul vine cu un RTP mediu teoretic de 99,60%. American Blackjack are două reguli simple: Prima este să nu depășești 21 de puncte. A doua este să ai mai multe puncte decât dealerul la finalul rundei de joc (sau ca dealerul să depășească 21 de puncte). Față de alte sloturi online Blackjack, această versiune se joacă cu 4 pachete de cărți, nu cu 8, care sunt amestecate înainte de fiecare rundă. Jucătorul poate plaseze miza pe una, două sau trei mâini diferite în fiecare rundă de joc.

Reguli de joc American Blackjack

Pentru început, să stabilim punctajul cărților. Asul poate să valoreze fie 1, fie 11, cărțile mari (K, Q, J și 10) valorează 10 puncte, iar restul cărților, de la 2 la 9, au valoarea înscrisă. Runda începe după ce jucătorul plasează miza și apasă butonul “Deal”. În acest moment, dealerul va distribui două cărți cu fața în sus jucătorului și alte două pentru el, din care una întoarsă cu fața în jos. Odată ce a început runda de joc, există mai multe acțiuni pe care jucătorul le poate întreprinde: 

  • Poate cere cărți adiționale (Hit)
  • Poate rămâne pe loc (Stand)
  • Poate dubla pariul (Double)
  • Poate împărți cărțile (Split) – dacă există două cărți cu aceeași valoare, spre exemplu, 2 septari, sau un popa și o damă)

Dacă dealerul are un As cu fața în sus, va oferi jucătorului posibilitatea de a face un pariu de Asigurare, pentru jumate din miză. Apoi, dealerul își va verifica cărțile pentru Blackjack.

Un Blackjack (denumit și “natural”) are loc atunci când primele două cărți primite, fie de jucător sau de dealer, formează o combinație de 21 de puncte (As și o carte mare). Blackjackul se plătește cu 3:2. Atunci când dealerul reușește un Blackjack și jucătorul nu, casa va câștiga automat runda, și vice-versă. În cazul în care atât jucătorul, cât și casa au Blackjack, runda se va termină la egalitate și mizele vor fi returnate ambleor părți. Atunci când dealerul are Blackjack, dar jucătorul a efectuat un pariu de asigurare, jucătorul câștigă automat pariul de asigurare, care se plătește cu 2:1.

Urmează rândul jucătorului să întreprindă una dintre acțiunile descrise mai sus.

Cărți adiționale (Hit) – Jucătorul primește încă o carte, fără a mai face alte pariuri.

Stand – Jucătorul rămâne cu cărțile pe care le are în mâna. Dacă punctele unei mâini ajung la un total de 21, acțiunea Stand se va efectua automat. Dacă punctele unei mâini depășesc totalul de 21, acea mână pierde.

Dublează pariul (Double) – Se dublează miza pentru mâna respectivă și se mai primește o singură carte. Această acțiune este permisă doar pentru o mâna cu două cărți, chiar și după efectuarea acțiunii Împărțire.

Împărțire (Split) – Dacă jucătorul are o mâna cu două cărți care au același număr de puncte, poate folosi acțiune de împărțire. Se dublează pariul și se separă două cărți ale unei mâini în două mâini individuale. Când are loc această acțiune, dealerul împarte automat câte o a doua carte fiecărei noi mâini. După acțiunea Split, o carte de 10 puncte plus un As valorează 21 de puncte și nu mai reprezintă Blackjack.

Cât timp suma totală a punctelor dealerului este mai mică decât 17, acesta va trage câte o carte, însă dacă depășește 21 de puncte, toate mâinile jucătorului care nu depășesc 21 de puncte câștigă.

Depășire (Bust) – Este situația în care suma punctelor unei mâini este mai mare de 21. În cazul unei depășiri se pierde automat. Acest lucru se poate întâmpla atât în cazul jucătorului, cât și al dealerului.

Mână moale (Soft Hand) – combinație ce poate avea un număr diferit de puncte din cauza unui As din mână, acesta putând avea o valoare de 1 sau de 11 puncte. De exemplu, un As plus un 6 valorează 7 sau 17 puncte.

După ce a trecut rândul tuturor mâinilor jucătorului, dealerul arată cartea sa care era cu fața în jos și continuă să tragă cărți sau să rămână pe loc atunci când totalul sau este egal sau mai mare decât 17.

Mize si castiguri American Blackjack

Jocul dispune de un sistem versatil de plasare a mizei, care variază de la 1 până la 100 RON. De asemenea, jucătorul poate alege mize diferite pentru fiecare mâna de joc. La finalul unei runde, se poate schimba pariul, sau se poate juca cu același model de mize. Fiecare mână câștigătoare se plătește cu 1:1, în afară de Blackjack, care se plătește cu 1,5:1 și de asigurare, care se plătește cu 2:1. În cazul în care valorile unei mâini corespund cu mâna dealerului, miza respectivă este returnată.

Pacanele American Blackjack

Dacă îți place să joci sloturi online cu cărți, atunci American Blackjack este ideal pentru ține! Încearcă și varianta de pacanele gratis American Blackjack Demo de pe Cazino.ro, sau joacă pe bani reali în cazinourile online din lista noastră de recomandări.

American Blackjack Review

Per total, am avut o experiență foarte bună cu acest joc. Ne place grafica curată, dar și sunetele din joc. De asemenea, apreciem toate funcțiile pe care le avem la dispoziție, precum posibilitatea de a derula 3 mâini în același timp, sau de a folosi Asigurare, Split sau Double. Mai mult, avem parte și de un tabel de strategie, atât pentru jucătorii noi, cât și pentru cei avansați.

American Blackjack FAQ

  • Site-ul Cazino.ro ofera un numar nelimitat de credite fictive pentru varianta gratis American Blackjack Demo!

  • Poți juca până la 3 mâini pe parcursul unei singure runde de American BlackJack.

  • Pe lângă funcțiile clasice (Hit și Stand), această versiune dispune și de funcții precum Double, Insurance sau Split.

  • Acest joc de pacanele cu cărți a fost realizat de Pragmatic Play, unul dintre cei mai apreciați dezvoltatori de sloturi online

Lasă părerea ta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nota: 4.3 / 5. Voturi: 3

Nici un vot pana acum

| Lasă părerea ta
💼 Furnizor Pragmatic Play
💸 RTP99.60%
🃏 Tip jocBlackjack, Pacanele cu carti
⬆️ Max Bet100
⬇️ Min Bet1

Mai multe Pacanele Demo

To top