Totul Despre Pariuri Online în România 

Pariurile sportive online reprezintă un subiect de interes crescut în România. Află totul despre cum poți plasa pariuri sportive în format digital în mod legal în țara noastră în 2021.

Joacă la Unibet

Pariurile sportive sunt un subiect de discuție din ce în ce mai frecvent în rândul tinerilor din țara noastră. Totuși, există multe dedesubturi ale acestei industrii de care trebuie să ții cont pentru a putea face profit. Întrucât legislația este una destul de complexă, iar tu ai un program încărcat, experții noștri ți-au pregătit un articol care conține tot ce trebuie să știi despre pariurile sportive online în România în anul 2021.

Istorie și Legislație Pariuri Online în România

Pariurile sportive au reprezentat dintotdeauna un hobby interesant pentru români. Dorința de a face bani cu o investiție minimă în timp foarte scurt domină modul de joc al conaționalilor noștri. Primul contact al jucătorilor din țara noastră cu pariurile sportive plasate în format digital a avut loc în preajma anului 2008. În această perioadă, au apărut multe platforme online care ofereau servicii de jocuri de noroc. Acestea promiteau câștiguri nesperat de mari, precum și bonusuri incredibile.

Totuși, nu exista nicio legislație care să mențină o limită clară între ce se poate face pe piață și ce nu. Așadar, chiar dacă unele din site-urile de profil care activau în domeniu aveau intenții bune, existau și persoane care sperau să se îmbogățească de pe urma jucătorilor începători care își doreau profit. Astfel s-a ajuns la un număr relativ mare de înșelătorii care aveau loc pe piața din România.

Nevoia de a reglementa piața a obligat autoritățile să inițieze fondarea unei entități autorizate. Astfel a luat naștere Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (O.N.J.N.). Această entitate este însărcinată cu supravegherea și verificarea activității tuturor operatorilor economici care oferă servicii de jocuri de noroc publicului larg din țara noastră. 

O.U.G. nr. 124 din 2015 – Legea privind pariurile sportive online în România

După apariția O.N.J.N., a fost promulgată o ordonanță de urgență a guvernului. Rolul acesteia este de a reglementa modul în care operatorii economici își desfășoară activitatea. La elaborarea acestui proiect de lege au luat parte inclusiv experți din partea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (A.N.A.F.). 

O.U.G. nr. 124 din 2015 a relevat 3 aspecte importante:

  • Comisionarea depunerilor cu 2%
  • Obligativitatea de a verifica identitatea clienților
  • Impozitarea tuturor veniturilor

Comisionarea depunerilor cu 2%

Conform dispozițiilor A.N.A.F. și O.N.J.N., toate depunerile efectuate în conturile jucătorilor de jocuri de noroc sunt comisionate cu 2%. Această reglementare se aplică indiferent de metoda de plată pe care o alegi. Scopul acestui comision este de a descuraja jucătorii din țara noastră să mai ia parte la jocuri de noroc în format online. 

Comisionarea se realizează în mod automat de către procesatorul de plăți. Agenția de pariuri sportive online virează toate sumele încasate în acest mod în conturile A.N.A.F. prin intermediul Trezoreriei Naționale.

Obligativitatea de a verifica identitatea clienților

Toate agențiile de jocuri de noroc sunt obligate să verifice identitatea jucătorilor care se înregistrează pe platformele online. Scopul acestei măsuri este de a se asigura că minorii nu iau parte la jocuri de noroc. Conform legislației în vigoare, vârsta minimă pentru a participa la astfel de activități este de 18 ani împliniți. 

Verificarea identității se face prin intermediul procesului K.Y.C. (Know Your Customer). Acest proces se realizează în doi pași. Primul pas este de a verifica informațiile personale ale jucătorilor. Pentru aceasta, va trebui să trimiți fotocopii ale unor documente emise de autoritățile guvernamentale. Documentele acceptate sunt buletinul de identitate, cartea de identitate, permisul de conducere și pașaportul. 

Cel de-al doilea pas este de a verifica metoda de plată pe care utilizatorul o folosește. Pentru a evita utilizarea cardurilor de credit furate sau utilizate în mod fraudulos, va trebui să trimiți un extras de cont în format digital emis cu cel mult 3 luni înainte de utilizarea acestuia. 

Impozitarea tuturor veniturilor

În vederea reținerii impozitului pe venituri obținute din jocuri de noroc, legislația emisă de O.N.J.N. și A.N.A.F. reține faptul că agențiile de pariuri sportive online sunt obligate să calculeze, să rețină și să vireze în conturile Trezoreriei Naționale toate sumele datorate de jucători. 

Pentru a calcula suma pe care o datorezi atunci când retragi castigurile din pariuri sportive online în România, este bine să te ghidezi după următorul grafic de impozitare:

  • Până la 10.000 de lei – 3% din suma câștigată
  • Între 10.000 de lei şi 66.750 de lei – 300 de lei plus 20%
  • Peste 66.750 de lei – 11.650 de lei plus 40%

Impozitarea se face la fiecare retragere, nu la fiecare câștig. Așadar, atâta timp cât îți menții retragerile sub pragul de 10.000 de RON, vei plăti doar 3% din suma retrasă. 

Care sunt casele de pariuri legale din România?

Pentru ca o casă de pariuri sportive online să funcționeze în mod legal în România, trebuie să dețină o autorizație validă de funcționare emisă de O.N.J.N. În general, aceste autorizații sunt emise pentru o perioadă stabilită la 10 ani. 

Scopul acestei licențe este de a se asigura că operatorii economici care oferă astfel de servicii sunt capabili să acopere eventualele pagube pe care le produc. Așadar, una din cerințele obligatorii pentru casele de pariuri sportive online care își doresc să funcționeze în mod legal în țara noastră este de a avea un fond de rezervă din care să acopere eventualele daune produse jucătorilor. 

Dacă îți dorești să vezi lista completă cu agențiile de pariuri sportive online care dețin la momentul actual o licență validă emisă de O.N.J.N., îți recomandăm să accesezi platforma oficială a Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, în secțiunea Approved

Comision depunere eWallet-uri la pariuri sportive online

Anumite metode de plată percep comisioane atunci când jucătorii efectuează depuneri în conturile lor de pariuri. Spre exemplu, portofelele electronice (eWallet) percep o taxă în valoare de până la 5% pentru depunerile către case de pariuri și cazinouri online. Acest comision nu este stabilit de către O.N.J.N., ci de către administratorii metodelor de plată.

Pentru a evita comisioanele extra la pariuri sportive online, îți recomandăm să utilizezi un card bancar (VISA sau MasterCard). În cazul acestei metode de plată, comisioanele extra sunt de 0%. 

Termeni și Condiții pentru Bonusuri la Pariuri Sportive Online

Dacă te-ai decis să îți deschizi un cont de pariuri sportive online pe baza numărului mare de bonusuri disponibile pe platformă, atunci trebuie să ai în vedere termenii și condițiile aferente fiecărei promoții. În cazul promoțiilor de tip prima depunere sau bonus de bun venit, fondurile creditate sub formă de bonus nu pot fi retrase imediat după adăugarea în cont. 

Așadar, va trebui să îndeplinești anumite condiții de rulaj. Spre exemplu, dacă depui 100 de RON și te bucuri de un bonus de tip 100% la prima depunere, vei putea retrage cei 100 de RON primiți doar după ce îndeplinești cerințele de rulaj. Dacă cota de rulaj este de 10x, atunci va trebui să rulezi cel puțin 1 000 de RON înainte de a retrage banii pe care i-ai primit sub formă de bonus. 

Cele mai populare bonusuri pe care le poți revendica pe site-urile de jocuri de noroc din țara noastră sunt:

  • Bonus de bun venit / prima depunere
  • Bonus la depunere 
  • Ofertă de tip cashback
  • Cote mărite

Concluzie – Pariuri Sportive Online în România

În concluzie, pariurile sportive online în țara noastră sunt un mod relativ bun de a îți rotunji veniturile în fiecare lună. Totuși, trebuie să ai în vedere anumite aspecte legale pentru a nu te afla în ilegalitate. Impozitele trebuie plătite în mod obligatoriu, însă, din fericire, toate calculele referitoare la impozite pe venituri obținute din jocuri de noroc trebuie să fie realizate de către operatorul economic de pariuri sportive. 

Așadar, îți recomandăm să arunci o privire peste legislația în vigoare, pentru a te asigura că ești la curent cu cele mai noi schimbări ce au loc în domeniu. Dacă ai întrebări referitoare la modul în care se desfășoară pariurile sportive în țara noastră (atât online, cât și offline), ai posibilitatea de a lua legătura cu unul din reprezentanții O.N.J.N. 

Lasă părerea ta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi mai multe oferte la Casino

To top