Taxe și Impozite la Cazino Online în România

Veniturile obținute din jocuri de noroc desfășurate în format online pe teritoriul țării noastre sunt impozabile conform legii. Așadar, în funcție de sumele pe care le câștigi, va trebui să plătești un anumit procent. Acest procent este calculat în funcție de pragurile de impozitare în care te încadrezi.

Întrucât legislația este una relativ greoaie, iar termenii folosiți nu sunt cei mai prietenoși, experții noștri ți-au pregătit un set de instrucțiuni referitoare la taxele și impozitele pe care trebuie să le plătești atunci când joci la cazino online în România. Totuși, pentru a te asigura că toate informațiile pe care le ai sunt corecte, îți recomandăm să arunci și o privire peste legislația în vigoare.

Primele modificări în ceea ce privește legislația din țara noastră au avut loc în anul 2015, când a fost înființat Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (abreviat O.N.J.N.). Scopul aceste entități a fost de a supraveghea întreaga activitate a operatorilor economici care oferă servicii de jocuri de noroc publicului larg. Totodată, în parteneriat cu Agenția Națională de Administrare Fiscală (abreviat A.N.A.F.), O.N.J.N. a pus la punct un proiect de lege care să reglementeze modul în care trebuie să funcționeze cazinourile online.

Așadar, a fost introdusă licența necesară funcționării în mod legal, precum și anumite impozite obligatorii. Totuși, legislația în vigoare la momentul respectiv includea anumite proceduri problematice, care au fost rezolvate pe parcursul existenței O.N.J.N. în țara noastră. 

Impozit pe venit din jocuri de noroc online de la 1 august 2022

Conform noii legislației în vigoare elaborată în dublă partidă de către reprezentanții ANAF și ONJN, impozitarea veniturilor obținute din jocuri de noroc în țara noastră se face ținând cont de 3 praguri de impozitare. Aceste 3 praguri sunt stabilite la fiecare retragere și se ghidează după următorul grafic:

Sumă retrasă% reţinut la sursă
Până la 10.000 de lei
3%
Între 10.000 de lei şi 66.750 de lei
300 de lei plus 20%
Peste 66.750 de lei11.650 de lei plus 40%
Impozitele se calculeaza la fiecare retragere.
 • Pragul 1 – retrageri în valoare totală mai mică de 10 000 de RON.
 • Pragul 2 – retrageri cu valoare totală situată între 10 000 RON și 66 750 RON.
 • Pragul 3 – retrageri în cuantum total mai mare de 66 750 RON.
 • Pentru retrageri de până la 10.000 RON – Impozitul este 3% aplicat la suma totală retrasă.În cazul pragului 1 de impozitare, impozitul este stabilit la valoarea de 3%. Așadar, dacă vei retrage 2 000 de RON, vei plăti un impozit în valoare de 60 RON.
 • Pentru retrageri cuprinse între 10.000 RON și 66.750 RON – Impozitul este de 300 RON plus 20% aplicat la diferența dintre suma totală retrasă și 66.750 RON. Va trebui să plătești o sumă fixă de 300 RON plus 20% din diferența de sumă retrasă. Așadar, dacă retragi 50.000 RON, vei plăti 300 RON plus 8.000 RON (20% din 40.000 RON). Adica pentru o retragere de 50.000 RON platesti un impozit de 8.300 RON.
 • Pentru retrageri peste 66.750 RON – Impozitul este 11.650 RON plus 40% aplicat la diferența dintre suma totală retrasă și 66.750 RON. Suma fixă pe care trebuie să o plătești se ridică la valoarea de 11.650 RON plus 40% din diferența de prag. Astfel, pentru o retragere în valoare de 100.000 RON, va trebui să plătești 11.650 RON plus 13.300 de RON. Adica pentru o retragere de 100.000 RON platesti un impozit de 24.950 RON.

Exemplu calcul impozit jocuri de noroc din 01 august 2022

Recomandăm retragerile pana în 10.000 Lei pentru că Impozitul datorat se determină la fiecare plată conform Art. 110 – Determinarea impozitului aferent veniturilor din premii și din jocuri de noroc și se reține la sursă la fiecare transfer de pe platforma de joc în contul bancar sau similar.

Exemplu 1
Sumă retrasă: 5.000 lei
5.000 lei: 3% reţinuţi ca taxă = 150 lei
Impozit total = 150 lei
Sumă acordată jucătorului = 4.850 lei

Exemplu 2
Sumă retrasă: 20.000 lei
10.000 lei: 3% reţinuţi ca taxă = 300 lei
10.000 lei: 20% reţinuţi ca taxă = 2.000 lei
Impozit total = 2.300 de lei
Sumă acordată jucătorului = 17.700 lei

Impozit reținut la sursă în România

Chiar dacă lucrurile par puțin complicate, nu trebuie să te sperii. Încă din anul 2018, toate impoziturile pe venituri obținute din jocuri de noroc în țara noastră sunt reținute la sursă. Asta înseamnă că operatorul economic care oferă astfel de servicii publicului larg trebuie să calculeze, să rețină și să vireze în numele jucătorilor toate sumele aferente impozitului pe jocuri de noroc. 

Scopul acestei proceduri este de a elimina evaziunea fiscală. Înaintea introducerii acestei proceduri de către A.N.A.F., foarte mulți jucători din România jucau la cazinouri online fără să declare veniturile obținute. Se estimează că Statul Român a înregistrat o pagubă în valoare de cel puțin 50 de milioane de lei vechi din cauza acestor probleme de procedură. 

Partea bună a acestor proceduri constă în faptul că poți reduce impozitul plătit. Tot ce trebuie să faci este să procesezi castigurile prin intermediul mai multor tranzacții de valoare mai mică. Așadar, dacă ai un câștig total în valoare de 500 000 de RON, nu îți recomandăm să îi retragi pe toți odată. Dacă vei face mai multe retrageri de valoare mai mică, vei putea reduce suma impozitată. 

Taxa pe viciu – 2% comision la depunere

Încă din anul 2019 a fost introdusă prin intermediul legislației în vigoare o nouă taxă. Aceasta a fost denumită generic taxa pe viciu și are ca scop descurajarea cetățenilor români de la a mai participa la jocuri de noroc. Practic, toate depunerile efectuate de jucători în conturile de jocuri de noroc online sunt comisionate de către operatorii economici cu 2%.

Astfel, dacă depui 100 de RON în contul tău de cazino online, vei primi doar 98 de RON cu care să te joci. Suma oprită sub formă de comision este transferată instantaneu către Trezoreria Națională. La momentul actual nu există niciun mod în care să poți evita această taxă. 

Comisionul de 2% la depunere la cazino online se aplică indiferent de metoda de plată. Fie că plătești cu ajutorul unui card bancar (VISA sau MasterCard) sau folosești un portofel electronic (Neteller, Skrill sau PaySafeCard), va trebui să plătești această taxă. 

Anumite metode de plată includ taxe suplimentare aplicabile transferurilor către și dinspre cazinouri online. Spre exemplu, Skrill taxează cu până la 3% toate tranzacțiile efectuate către platforme care se ocupă cu jocuri de noroc. Scopul acestui comision este de a descuraja utilizarea metodei de plată în aceste segment, întrucât înainte era foarte des folosită pentru evaziune fiscală și obținerea de avantaje.

Cele mai mici comisioane la cazino online

Pentru a te bucura de cele mai mici impozite și comisioane la cazinouri online din țara noastră, este foarte important să alegi o metodă de plată potrivită. Există foarte multe posibilități din care poți alege atunci când vine vorba de efectuarea de depuneri sau solicitarea de retrageri din contul tău de cazino online. 

Majoritatea cazinourilor acceptă cel puțin 6 metode de plată diferite. Dintre acestea, cele mai populare sunt transferurile bancare, cardurile bancare de debit și portofelele electronice. Dacă vrei să plătești cât mai puține comisioane, îți recomandăm să utilizezi un card bancar de debit pentru a procesa toate tranzacțiile. 

Astfel, tot ce va trebui să plătești este impozitul de 2% la fiecare depunere și impozitul pe venituri obținute din jocuri de noroc. Nu ai alte taxe suplimentare aplicate de către procesatorul de plăți. Așadar, te vei putea bucura de banii tăi fără prea multe calcule făcute în prealabil. 

eWallet vs. Card Bancar – Comisioane mai mici

În comparație cu portofelele electronice, cardurile bancare îți permit să sari peste diferite service fee-uri pe care le-ai plăti atunci când folosești Skrill, Neteller sau Paysafecard. Totodată, anumite cazinouri online din țara noastră nu îți permit să revendici diferite bonusuri (inclusiv bonus de bun venit / bonus la prima depunere) atunci când folosești un portofel electronic. 

Așadar, cardurile bancare sunt cea mai bună soluție dacă îți dorești să ai acces la toate facilitățile unui cazino online, fără a fi nevoie să plătești comisioane suplimentare. Totuși, ține cont de faptul că timpul de procesare a tranzacțiilor poate să ajungă până la 72 de ore lucrătoare, atunci când procesatorul de plăți se confruntă cu un volum foarte mare de solicitări. Totuși, dacă așteptarea nu este o problemă pentru tine, comisioanele portofelelor electronice ți se pot părea nejustificat de mari. 

Totuși, te rugăm să ai în vedere faptul că și cardurile bancare au anumite comisioane de administrare pe care trebuie să le plătești. Aceste taxe diferă de la o bancă la alta. Spre exemplu, majoritatea băncilor din țara noastră percep un comision de administrare anuală a cardului (în valoare totală de aproximativ 10 RON), precum și taxe variabile pe care trebuie să le plătești la anumite acțiuni. În funcție de pachetul de client pe care îl oferă banca la care ai cont, va trebui să plătești un anumit procent din suma pe care o retragi de la bancomatele altei bănci. 

Toate informațiile referitoare la taxele aferente cardului tău bancar sunt menționate în mod transparent în contractul pe care l-ai semnat odată cu deschiderea contului tău la banca respectivă. Pentru mai multe detalii, te poți adresa reprezentanților băncii sau poți consulta direct înțelegerea scrisă pe care ai semnat-o. 

Concluzie – Impozit jocuri de noroc

În concluzie, există două taxe principale de care trebuie să ții cont atunci când joci la cazinouri online în țara noastră. Acestea sunt taxa pe viciu și impozitul pe venituri obținute din jocuri de noroc. Prima taxă are o valoare fixă de 2% din suma depusă, iar impozitul se situează între 1% și 25%, în funcție de suma pe care o retragi.

Pentru mai multe detalii referitoare la modalitatea de impozitare a veniturilor obținute din jocuri de noroc online, îți recomandăm să arunci o privire peste legislația în vigoare în țara noastră. În cazul în care ai nelămuriri cu privire la termenii folosiți în legislație, te poți adresa atât reprezentanților A.N.A.F., cât și reprezenanților O.N.J.N. pentru clarificări. Poți face asta prin intermemdiul metodelor de contact menționate pe site-urile oficiale ale celor două entități guvernamentale.

Cazinouri online recomandate

Mozzart Casino Logo

Mozzart Casino

Nota: 4.6 / 5. Voturi: 33

 • Bonus de până la 1500 RON
 • 55 Rotiri Gratuite fără rulaj
 • Păcănele și Live Casino
 • Pariuri Sportive
 • Loto și Pariuri Virtuale
mrbit casino logo

Mr Bit Casino

Nota: 4.5 / 5. Voturi: 219

 • 100% BONUS PANA LA 2500 RON
 • 600 Rotiri EGT
 • Sloturi & Live Casino
 • Turnee de Casino
 • Sistem de statusuri VIP
pokerstars casino logo

Pokerstars Casino

Nota: 4.6 / 5. Voturi: 116

 • 100% BONUS PANA LA 2000 RON
 • 200 DE ROTIRI GRATUITE
 • Jocuri EGT
 • Cazino Live
 • Bonus fara depunere
MagicJackpot Casino logo

Magic Jackpot

Nota: 4.6 / 5. Voturi: 225

 • BONUS 100% PÂNĂ LA 1500 RON
 • 400 ROTIRI GRATUITE
 • Peste 900 de jocuri
 • Jackpoturi atractive
 • Cazino Live
winmaster casino logo

Winmasters Casino

Nota: 4.7 / 5. Voturi: 1205

 • Bonus de până la 1000 RON
 • 230 Rotiri Gratuite FĂRĂ RULAJ
 • Sloturi Jackpot
 • Promotii Zilnice
 • Ruleta si Blackjack LIVE
888 casino logo

888 Casino

Nota: 4.6 / 5. Voturi: 126

 • 100% pana la 1.500Lei BONUS
 • 300 ROTIRI GRATUITE
 • 300 Rotiri Gratuite
 • LIVE Casino
 • Poker & Pariuri